Framgångar och utmaningar i Ljusdal.

Den 24–25 augusti var det dags för Ljusdals MS 2-dagars tävling, och två Saab 900 rullade ut på banan. Sofies bil, med en 2.0-liters motor och dubbla förgasare, morrade kraftfullt genom banan tack vare sitt extraktorgrenrör och en modifierad kamaxel. Under tävlingen uppstod dock problem när bilen blev ”svampig” på banan. Det visade sig att en stötdämpare fram hade gått av. Lyckligtvis kunde en medtävlande låna ut en extra stötdämpare, och med den snabbt installerad var Sofie tillbaka på banan och redo att tävla vidare.

Henriks blå Saab, en 2.1-liters 16-ventilare med insprutning och en chippad databox, hade också sina utmaningar. Under första omgången började bilen misstända och gå dåligt. Efter en snabb felsökning bestämde han sig för att byta ut alla fyra tändstift och rengöra fördelaren, vilket gjorde underverk. Efter denna ”operation” gick bilen som en dröm igen och Henrik kunde fortsätta tävla med full kraft.

Sofie körde imponerande genom hela tävlingen och samlade tillräckligt med poäng för att säkra en plats i C-finalen, som hon senare vann. Den prestationen tog henne vidare till B-finalen, där hon slutade på en stark andra plats. Efter hennes framgångar var det flera budgivare som ville köpa bilen, och tyvärr förlorade hon den till en ny ägare efter tävlingen.

Henrik gjorde också en stark insats under helgen. Trots bilens tidiga problem höll den sig i fin form under resten av tävlingen, och Henrik slutade på en respektabel 43 plats av 101 deltagare. Även hans bil lockade budgivare, men till skillnad från Sofie fick han behålla sin.

Det var en intensiv och lärorik helg på banan, med både framgångar och utmaningar, men båda ekipagen visade sig starka och presterade på hög nivå.